Seneste nyt:

Pakkeforløb til psykiatriske patienter

Psykiatrisk afdeling i Aalborg tilbyder patienter med psykiske lidelser skræddersyede forløb. Målet er at sikre fælles overblik og kortere behandlingstid.

Nordjyder med skizofreni, depression eller ande psykiske lidelser vil fremover blive behandlet i et færdigt pakkeforløb, som vi kender det fra kræft- og hjertebehandlingen. Det er overlæge Jan Mainz fra psykiatrien i Region Nordjylland, der står bag udarbejdelsen af patientforløbene, der vil være de første i landet af sin art, skriver Dagens Medicin.

Psykiatrisk Afdeling Syd har produceret en række specifikke forløbsbeskrivelser, der nu skal til høring i organisationen, for dernæst at kunne blive iværksat i foråret 2009.

Pakkerne indeholder detaljer om modtagelse af patienten, udredning, diagnostik, behandlingsaktiviteter og aktiviteter omkring eksempelvis miljøterapi. På denne måde skal projektet skabe et tværfaglig overblik på tværs af læger, sygeplejersker, psykologer, fysio- og musikterapeuter med flere og gøre patientens behandling mere gnidningsfri. Og måske også afkorte den.
/ritzau/