LIGE NU:

Paramedicinere klar til at erstatte skadestuer

Nordjylland mister hver anden skadestue, når den nye sygehusstruktur bliver gennemført. Til gengæld får de såkaldte paramedicinere en ny og vigtig funktion i akutberedskabet.

De specieluddannede ambulancefører er klar til at yde medicinsk behandling på skadesstedet og har altid en overlæge fra lægeambulancen at spørge til råds i tvivlstilfælde

Områdeleder ved Falck i Nordjylland Kjeld Brogaard siger:

" Vi kan gøre en forskel, fordi vi kan yde en kompetent hjælp hurtigere end man kan i dag."

Region Nordjylland har besluttet at nedlægge skadestuerne i Frederikshavn, Hobro og Farsø. Fremover vil der kun være skadestuer i Thisted, Hjørring og Aalborg.

Alligevel mener politikerne at akutberedskabet bliver bedre i fremtiden, fordi der i fremtiden sættes 4 paramedicinske biler ind i udrykningsstyrken.

I dag bliver patienterne oftest kørt direkte til nærmeste sygehus, for derefter at blive sendt videre til eksempelvis speciallægerne i Aalborg. I Fremtiden spares patienterne for den ekstra køretur, når paramedicinerne allerede på skadesstedet kan begynde en medicinsk behandling:

"Beredskabet fortsætter som i dag men med den overbygning, at paramedicinerne bliver en ekstra styrke. Og vi kan virkelig gøre en forskel, siger Kjeld Brogaard til TV2 Nord.

I Himmerland er der udsigt til at paramedicinerne for alvor skal stå deres prøve. Her forsvinder skadestuerne nemlig helt, når Hobro og Farsø Sygehuse forsvinder og bliver til et nyt Sygehus Himmerland.