LIGE NU:

Parkeringsplads plaget af biltyve

På et halvt år er der forsvundet 19 biler fra parkeringspladsen ved Aalborg Storcenter i Skalborg.

P-pladsen ved Bilka og Aalborg Storcenter er den største i Nordjylland, og lige nu er det også den p-plads, hvor der sker flest biltyverier. På et halvt år er der blevet stjålet 19 biler.

- Der er flere biler at komme efter på sådan en p-plads og selvfølgelig også flere muligheder for tyveknægtene, siger Politikommissær Jens Møller Søgaard fra Nordjyllands Politi, som forklaring på de mange tyverier.

Han mener ikke at antallet af tyverier er alarmerende højt, men han har bidt mærke i, at tyvene tilsyneladende går efter biler af typen VW Caravelle. Ud af de 19 tyverier har 6 af dem været af denne type. Så sent som i sidste uge fik et norsk ægtepar stjålet sådan en bil foran Bilka i Skalborg.

- Umiddelbart kan der være nogle, der er begyndt at specialisere sig på denne type bil, for det er ikke noget vi har set før, siger Jens Møller Søgaard.

Varehuschef i Bilka Peer Thomassen er ærgerlig over antallet af tyverier, og selvom han nedtoner problemet, har han nu fået centrets vagter til at øge patruljeringen på p-pladsen.

- så håber vi at vi den måde kan skabe lidt mere tryghed hvad det angår, siger han til TV2/Nord.  

Nordjyllands Politi har i alt registreret 1400 biltyverier i de seneste seks måneder.