Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Pas på påskesnapsen: Politiet har fokus på spiritus, narko og fart i påsken

Politiet gennemfører i påskedagene en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkotikakørsel i hele landet.

Det er efterhånden blevet til en tradition, at politiet er ekstra tilstedeværende på vejene i påskedagene. Og i år er ingen undtagelse. Landet over vil politiet fra 12. til 22. april have afvikle en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkotikakørsel.

Læs også Kiosk-røveri med stor kniv: Politi og hunde har fundet mistænkt

- Påsken forbindes for mange med ferie, hvor bilen ofte anvendes som transportmiddel. Her kan hastigheden spille en rolle, og der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Derfor vil hastighedskontrollerne primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved at gennemføre kontroller på andre vejstrækninger. 

- Samtidig er påsken en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem, lyder det yderligere i pressemeddelelsen.

Politiets patruljer vil være på vejene i påsken, og udover spirituspåvirkning vil politiet kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin. 

Hastighed var en betydende faktor i mere end halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2012-2017.