Arkivfoto.

Pas på i trafikken: Lørdag er store rejsedag

Denne lørdag er en af de store rejsedage i sommerferien. Særligt mellem 11.00 og 15.00 er der risiko for kødannelse og forlænget rejsetid.

Særligt om lørdagen i skolernes sommerferie, er der mange trafikanter på vejene. Det skyldes, at der er skiftedag i mange sommerhuse, og at ekstra mange danskere i år har valgt at holde ferie hjemme i Danmark på grund af corona. Ifølge Vejdirektoratets trafikprognose er det særligt lørdage fra 11.00-15.00, at der er stor risiko for kødannelse og forlænget køretid.

I Nordjylland er det særligt ved Rute 55 ved Løkken og Blokhus samt rute 40 ved Skagen, at der er risiko for kø.

  Foto: Vejdirektoratet

- Det er især mellem klokken 11 og 15, at vi ser den tungeste trafik. Der vil selvfølgelig være rigtig mange biler, der skal både til og fra den jyske vestkyst, så kør forsigtigt derude og sørg for at holde god afstand til den forankørende bil, fortæller Nicholas Petersson, der er vagthavende hos Vejdirektoratets Trafikservice til TV MidtVest.

Læs også Store brag hørt over Nordjylland da F16-fly brød lydmuren: Skulle assistere ved bombetrussel i Oslo

Stor aktivitet de forrige lørdage

Nicholas Petersson oplyser yderligere, at der allerede de to foregående lørdage har været godt med aktivitet på de danske motor- og landeveje.

I Vejdirektoratets sommerprognose fremgår det desuden, at man skal forvente kø omkring de større sommerhusområder. Se hvor på billedet herunder.