01:44

Foto: Anders Rasmussen

1 af 2

Passagerer kede af ekstra ventetid

Nordjyske togpassagerer kan se frem til tre ugers ekstra ventetid, inden der igen kører tog i Vendsyssel.

Det er irriterende, og det rammer pendlerne. Sådan siger nogle af de nordjyske togpassagerer, som tirsdag skulle rejse fra Lindholm Station.
Eller rettere togbuspassagerer. For som bekendt er der skinnearbejde i Vendsyssel for tiden, og det arbejde kommer til at tage længere end ventet, da skinner må rejse en stor omvej til Sverige, da de ikke kan fragtes over den påsejlede jernbanebro.

Det betyder, at der først vil køre tog mellem Lindholm og Hjørring igen omkring 1. oktober og ikke fra 10. september, som det ellers var meningen.

Og det er togpassagererne, som TV2/NORD mødte på Lindholm Station, ikke helt tilfredse med.

- Det irriterer mig da lidt, for det betyder ekstra rejsetid. Og så er det besværligt at tage bussen til Lindholm. Man skal vist skifte bus, siger Christian Tørring Dalgaard, som bor i Skalborg, men i dagens anledning havde fået et lift til Lindholm, hvor han skulle videre med togbus til Hjørring.

En udenbys rejsende, Anne Hellelund, er blot på besøg i landsdelen, men også hun ser ulemperne ved det forlængede skinnearbejde.

- Det gør det da mere bøvlet at komme frem og tilbage. Det er lidt åndssvagt, at de ikke kan få det gjort i ferieperioden, for nu kommer det sikkert til at gå ud over en masse pendlere, siger hun.

En af de pendlere er Linda Villadsen, som i godt to år har pendlet mellem Aalborg og Hjørring, og hun er på ingen måde begejstret over at skulle med togbusser i længere tid end først planlagt.

- Man skal bruge så lang tid på den her transport. I forvejen er jeg jo nok lidt træt af at pendle hver dag, og så bliver der yderligere lagt tid på.

- Der er ikke noget at gøre ved det, for det skal jo laves. Men det er træls, når man er pendler, at skulle tage de der rigtig lange dage. man kan se, at folk bliver påvirkede af det og irriterede over det, siger hun.
Hos Banedanmark kan man godt forstå pendlernes utilfredshed.

- Vi er da heller ikke glade for situationen og for at melde ud, at vi nu må bruge tre uger mere, så det kan jeg fuldt ud forstå, siger projektchef Preben Jørgensen fra Banedanmark.

Han fortæller videre, at Banedanmark kun koncentrerer sig om at få selve skinnearbejdet afsluttet, og så er det op til DSB at sørge for alternative transportmuligheder under sporarbejdet.