LIGE NU:

Patient-antal på privathospitaler halveret

Antallet af patienter, der bliver behandlet på privathospitaler på det offentliges regning, er på laveste niveau i fem år. Det skriver netavisen Altinget.dk.

En ny opgørelse fra Danske Regioner viser, at omkring 88.000 patienter i 2012 blev behandlet på privathospital med offentlige penge.

Enten fordi de benyttede sig af behandlingsgarantien, eller fordi regionerne havde købt kapacitet på privathospitalerne på forhånd. Antallet er et fald på cirka ni procent i forhold til 2011.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, er stolt over udviklingen.

- Det er rigtigt tilfredsstillende, fordi tallene viser, at vi er blevet meget bedre og hurtigere til at udnytte kapaciteten på vores egne sygehuse, inden vi benytter privat kapacitet. På den måde får vi mest muligt for pengene, siger Bent Hansen til Altinget.dk.

Han afviser, at faldet i antallet af patienter skyldes, at danskerne i højere grad ikke bliver tilbudt behandling eller venter længere end tidligere.

I runde tal er de offentlige udgifter til privathospitalerne halveret fra en årlig udgift på 1,5 milliarder kroner i rekordåret 2008 til 724 millioner kroner i 2012.

Den udvikling har sammen med lavere takster sat gang i en bølge af konkurser hos privathospitalerne.