Patienter skal behandles derhjemme

03:50

Frygt for at patienterne sendes for tidligt hjem, efter at det er besluttet, at et afsnit på Dronninglund Sygehus skal lukke. Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

På Dronninglund Sygehus frygter man, at lukningen af et af sygehusets afsnit kommer til at betyde, at patienterne sendes hjem, før de er klar til det.

Personalet på Dronninglund Sygehus frygter, at sygehusbehandlingen bliver erstattet af ambulant behandling, hvor patienterne sover hjemme, når en af tre sengeafsnit nedlægges.

Regionsrådsformand Ulla Astmans (S) ambition er, at diabetespatienter, folk med blodpropper i benene, og de patienter, der skal til kikkertundersøgelser i mave og tarme, i langt højere grad skal behandles ambulant. 

Blandt sygeplejerskerne er der udpræget skepsis. De frygter, at patienter vil blive sendt hjem, før de er klar til det.

- Jeg tror ikke, at man får tiden til at behandle patienterne ordentligt, fordi der bliver et kortere patientforløb, siger Vita Nielsen, der er sygeplejerske på Dronninglund Sygehus.  

Ulla Astman mener, at en del patienter faktisk foretrækker at blive behandlet derhjemme:

- Jeg har tiltro til, ud fra de erfaringer, der er gjort andre steder, at der er en lang række patienter, der sagtens kan omlægges til ambulant behandling. Og i sidste ende tror jeg også, at mange foretrækker at være i deres eget hjem og sove i sin egen seng.

Forsiden lige nu