LIGE NU:

Påvirkede bilister gik i fælden

[size=2]Nordjyllands Politi gennemførte torsdag den største spritrazzia nogensinde i politikredsen. Og den var en succes. [/size]

36 påvirkede bilister gik i fælden, da Nordjyllands Politi torsdag eftermiddag og aften var på gaden i forbindelse med en omfattende spritrazzia.

- De 32 bilister var påvirket af alkohol, og så var fire narkopåvirkede, fortæller vicepolitikommisær Lars Eriksen fra Nordjyllands Politi.

Cirka 60 politifolk deltog i aktionen, som blandt andet skulle kortlægge hvor i Nordjylland, der er flest spritbilister på vejene.

- Det analysearbejde er ikke lavet endnu. Det bliver først engang i næste uge. Men vi stoppede i hvert fald en del i Aalborg-området og i Himmerland, fortæller Lars Eriksen og tilføjer, at der, hvor færrest blev stoppet, var mellem Hjørring og Frederikshavn.

-Men her var så heller ikke megen trafik, siger vicepolitikommisæren.

Udover at sigte 36 bilister for at være påvirkede under kørsel beslaglagde politiet også tre biler med henblik på konfiskation, fordi førene flere gange har kørt bil, selvom de ikke har kørekort.

Desuden blev det til en enkelt sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da politiet stoppede en bilist, som opbevarede 100 gram hash i sin bil.

Endelig var der en del mindre forseelser som kørsel uden sele og talen i mobil under kørsel, men her er det præcise tal ikke gjort op endnu.

Resultatet af razziaen var så tilfredsstillende, at politiet
forventer at gentage succesen og altså gennemføre endnu en kontrol.