Pengeregn over Spar Nord-aktionærer

Spar Nords salg af sine aktier i Nørresundby Bank kommer nu aktionærerne til gode. 251 millioner kroner ekstra er på vej i udbytte.

Som en konsekvens af Spar Nords nylige salg af samtlige bankens aktier i Nørresundby Bank foreslår Spar Nords bestyrelse nu en ekstraordinær udbyttebetaling til bankens aktionærer på i alt 251 millioner kroner svarende til 2 kroner per aktie, skriver banken i en pressemeddelelse.

Spar Nord har på forhånd indgået en aftale med en kreds af professionelle investorer om salg af de aktier i Nordjyske Bank, som Spar Nord modtager ved fusionen, og dermed realiserer Spar Nord en samlet regnskabsmæssig gevinst i niveauet 220 millioner kroner.

- I hele forløbet om Nørresundby Bank har vi forholdt os nøgternt til, hvilket udfald der vil tjene vores aktionærers interesser bedst. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med den her afslutning på forløbet og udsigten til, at vi nu kan udbetale yderligere 2 kroner per aktie i udbytte til vores aktionærer, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

På baggrund af Spar Nords årsresultat for 2014 har bestyrelsen i forvejen indstillet til generalforsamlingen, at der udbetales 33 procent af årets resultat på 614 millioner kroner efter skat svarende til godt 200 millioner kroner. Dermed er der udsigt til et samlet udbytte til Spar Nords aktionærer på godt 450 millioner kroner svarende til 3,60 kroner per aktie, såfremt Spar Nords generalforsamling 22. april accepterer bestyrelsens indstilling, lyder det fra banken.