Pensionister får undskyldning fra Skat

Tusindvis af pensionister har ved en fejl fået brev fra Skat om, at de skal betale skat af penge, de aldrig har modtaget.

Over hele landet har pensionister modtaget breve fra Skat, der vil forhøje deres skattepligtige indkomster med arbejdsløshedsdagpenge og sygedagpenge, som de aldrig har modtaget.

Pensionisterne kan dog ånde lettet op, for brevene er en fejl, skriver Politiken.

- Der er tale om en systemfejl, der har ramt omkring 19.000 pensionister. Vi sørger nu for at få fejlen rettet, hvis ikke borgerne selv har gjort det, siger Richard Hanlov, underdirektør i Skat.

Britta Thode Jensen er en af dem, der i sidste uge modtog en mail fra Skat med forslag til ændringer af hendes forskudsopgørelse. Hun troede ikke sine egne øjne:

- Jamen, Skat ville forhøje min personlige indkomst med mere end 130.000 kroner, som jeg skulle have fået udbetalt i arbejdsløshedsdagpenge og sygedagpenge.

- Men jeg har jo ikke har været ude på arbejdsmarkedet de sidste 20 år, jeg er 81 år, siger den ældre dame til Politiken.

I alt har 882.000 danskere problemer med deres forskudsopgørelser, og de har nu modtaget et brev, en sms eller en mail fra Skat med forslag til, hvordan de kan opdatere opgørelsen og dermed gøre skattebetalingen mere korrekt.

Med en løbende overvågning og opdatering af danskernes forskudsopgørelser, vil Skat forsøge at reducere borgernes skattegæld til de offentlige kasser med op mod tre milliarder kroner over de næste år.

Men efter at systemet blev lanceret sidste uge, har spørgelystne borgere ventet i lange køer på Skats telefonlinjer.

Samtidig har Skat fundet systemfejl i gennemgangen af de mere end en million forskudsopgørelser, der er blevet gennemlyst forud for lanceringen af de nye skattebreve.

- Det er klart, at der kan opstå fejl, når man gennemlyser så mange forskudsopgørelser. Ud over de 19.000 pensionister er der også fejl i 6000 sømænds opgørelser, men det bliver altså rettet, siger Richard Hanlov til Politiken.

/ritzau/