LIGE NU:

Pensionister - uden pension

Fejl i overførsel af pensioner til 14.000 pensionister i Frederikshavn

På grund af en teknisk fejl hos leverandøren, Danske Bank, var den månedlige pension hos 14.123 pensionister i Frederikshavn Kommune ikke blevet overført torsdag morgen.

Mens Danske Bank arbejder på at udbedre fejlen, så pengene hurtigst muligt kan komme til udbetaling, arbejder medarbejderne i økonomiafdelingen i Frederikshavn Kommune på at kommunens pensionister ikke skal stå uden penge i ventetiden.

Økonomiafdelingens medarbejdere satte fra formiddagen en rundringning til kommunens pengeinstitutter i værk.

Alligevel penge på kontoen

- Det, vi gør, er at meddele de enkelte banker, at selv om januarpensionen ikke er gået ind på de pågældende pensionisters konti den 31. januar, så går pengene helt sikkert ind, så vi anmoder ganske enkelt pengeinstitutterne om at lade kunderne hæve deres penge alligevel.

Og vi ved, at Danske Bank har sat den samme procedure i gang. Samtidig har Danske Bank meddelt os, at de arbejder på, at pengene er til rådighed i den 1. februar, siger økonomichef Karsten Jørgensen fra Frederikshavn Kommune.

De 14.123 pensionsudbetalinger vedrører dels folkepensioner, dels førtidspensioner.

Uheldig start på ny ordning

Ifølge Karsten Jørgensen er der ikke noget, Frederikshavn Kommune kan gøre, for at sikre, at pensionsudbetalingerne når frem i tide.

- Problemet ligger hos leverandøren, Danske Bank, som pr. 1. januar 2008 har overtaget opgaven med udbetaling af alle landets kommuners sociale pensioner efter Jyske Bank. Det er dermed den første udbetaling med Danske Bank som ny leverandør på området, siger Karsten