Foto: Nationalbanken

To personer varetægtsfængslet for millionsvindel

To mænd på 45 og 24 år er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for omfattende moms- og skattesvindel.

To mænd på 45 og 24 år er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et maratonlangt grundlovsforhør ved retten i Aalborg, hvor de var sigtet for omfattende moms- og skattesvindel.

Det oplyser Troels Jul Kjærsgaard, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

De to mænd blev anholdt torsdag sammen med en 29-årig mand og en 46-årig kvinde, som blev løsladt efter afhøring torsdag.

- Vi havde begæret dørene lukket ved grundlovsforhøret, så jeg kan ikke sige så meget andet, end at de alle fire har relationer til den samme virksomhed i billeasingbranchen i Nordjylland, siger Troels Jul Kjærsgaard til TV2 Nord. 

Læs også Stor aktion: Fire personer anholdt for omfattende momssvindel

De fire personer blev anholdt torsdag, da Nordjyllands Politi gennemførte en større aktion med politiet i Aarhus og på Fyn i tæt samarbejde med Skat. I alt blev 14 adresser ransaget hos selskaber, der er mistænkt for momssvindel.

Aktionen kom efter længere tids omfattende efterforskning, hvor Nordjyllands Politi er kommet på sporet af sivndel for flere millioner kroner.

Begge mænd kærede fængslingskendelsen.

Flere detaljer om svindelsagen vil først komme senere i politiets efterforskning siger Troels Jul Kjærsgaard fra Nordjyllands Politi.