Philharmonikerne tilbage i Aalborg

Verdensberømte Wiener Philharmonikerne vender tilbage til Aalborg, hvor de giver koncert i Aalborghallen søndag 26. februar 2012 klokken 14. Denne gang bliver det med toner fra Sibelius symfonier.

Det verdenskendte klassiske orkester giver for tredje gang koncert i Aalborg. Det store orkester består af 95 særligt udvalgte musikere, som leverer musik af højeste kvalitet. Orkestret har tidligere gæstet Aalborg i henholdsvis 2002 og 2008, og de vender nu tilbage for at give endnu en koncert.

Orkesteret bliver dirigeret af amerikanske Lorin Maazel, og repertoiret er denne gang uddrag af den finske komponist Sibelius' symfonier nummer 1 og 5 og som afslutning, hans absolutte hovedværk og kronen af alle hans symfonier, den 7. symfoni.

Lorin Maazel har i mere end fem årtier været en af verdens mest værdsatte og efterspurgte dirigenter. Allerede som femårig begyndte Maazel på violinundervisning, og gennemførte undervisningen i en alder af syv. Som blot tolvårig fik han sin debut i New York Philharmonikerne, for hvilke han senere blev musikdirektør i en årrække. Maestro Maazel har dirigeret over 150 orkestre i ikke færre end fem tusinde operaer og koncerter, for ikke at nævne mere end 300 optagelser, herunder orkesterværker af blandt andre Beethoven, Brahms, Mahler og Tchaikovsky. Han er tidligere musikdirektør for New York Philharmonikerne og fra 2012-2013 påtager han sig samme rolle for München Philharmonikerne, men først dirigerer han Wiener Philharmonikerne.

Udover koncerten i Aalborg giver Wiener Philharmonikerne kun koncerter i hovedstæderne Oslo, Helsinki, Stockholm og Koncerthuset i København.

Billetterne sættes i salg tirsdag den 29. november kl. 10.00 i Aalborg Kongres & Kultur Centers billetkontor.

Forsiden lige nu