LIGE NU:

Pige fra Mou mishandlet i årevis

Mor og stedfar holdt nu 13-årig pige som slave og mishandlede hende igennem flere år. De nægter sig skyldige, men flere vidner støtter pigens forklaring

Askepot er sødsuppe
Den triste historie om Askepot er det rene sødsuppe i forhold til den tilværelse, som en nu 13-årig nordjysk pige angiveligt levede i flere år sammen med sin mor og stedfar. Parret står ved retten i Aalborg tiltalt for en ualmindelig grov og systematisk mishandling af pigen.

Bedyrede sin uskyld
I retten bedyrede både moderen, en 43-årig sygeplejerske, og stedfaderen, en 44-årig pædagog, deres uskyld og betegnede de alvorlige anklager, som pigen er fremkommet med, som det pure opspind. Dannet i en syg piges hoved.

Systematisk grov vold
Ifølge anklageskiftet er parret tiltalt for at have låst pigen inde på et mørkt badeværelse i flere timer, at have låst hende inde i et hundebur ligeledes i flere timer, at forhindre hende i at sove om natten, idet de vækkede hende eventuelt med slag, slog hende i hovedet og på kroppen med bøjler, grydeskeer, cykelpumper, hundelænker samt med både flad og knyttet hånd, at sparke hende på kroppen, på benene og i hovedet, tog førergreb på hende og tvang hende hårdt ned på jorden og lagde hende i et badekar, mens moderen sad oven på hende og holdt hendes hoved nede i vandet, således at pigen var ved at drukne.

Ingen gad lege med hende
- Hun har altid været et mærkeligt barn, som ingen gad at lege med, konstaterede moderen tørt og indrømmede, at der i årevis havde været et eller andet galt.

Da hun mødte sin nuværende mand kunne han sætte ord på, fordi han mente, at pigens væremåde tydede på ADHD. Diagnosen blev da også stillet, og pigen blev medicineret, men diagnosen blev senere ophævet af en anden læge.

Ville snurre i hovedet
I retten indrømmede både moderen og stedfaderen, at pigen ikke så meget tv eller læste meget, fordi det så angiveligt ville snurre i hovedet på hende. Det skulle hun i hvert fald selv have sagt.

Fælles barn fik alt
Derimod forklarede pigen, at hun ikke måtte se tv eller læse bøger eller bruge familiens computer. Hun havde heller intet legetøj, hvorimod morens og stedfaderens fælles barn, en nu fireårig lillebror, havde både tv, musikanlæg og masser af legetøj på sit værelse.

Sov på madras i køkkenet
Pigen havde også eget værelse, men det blev taget fra hende, hvorefter hun måtte sove på en madras i køkkenet. Ifølge forældrenes forklaring, fordi hun tissede og havde afføring i sengen.

Hoved ind i opvaskemaskinen
Pigen forklarede videre, at hun havde en lang række pligter, og at hun en gang imellem skulle udføre dem inden for en snæver tidsfrist. Overholdt hun ikke fristen, blev hun slået - det skete dagligt. Det kunne også ske, at stedfaderen tog førergreb på hende og tvang hendes hoved ind i opvaskemaskinen. Var vasketøjet ikke lagt ordentligt sammen, kunne hun blive vækket midt om natten for at gøre arbejdet om. Gik hun i stå under den pedicure, som forældrene tvang hende til, blev hun gerne sparket i hovedet.

Kommunen reagerede ikke
Selv om familiemedlemmer, naboer og skolen gentagne gange har påpeget forholdene over for Aalborg Kommune og udtrykt frygt for pigens udvikling, skete der først noget alvorligt i sagen i foråret 2008, da pigen i april blev tvangsfjernet.

Er på institution
Hun bor i dag på en institution sammen med 15 andre børn og unge. Her er hun glad for at være, og for første gang har hun fået kammerater og så meget mad, at hun kan blive mæt. Desuden har hun nu forbindelse til den biologiske far, som moderen og stedfaderen nægtede hende at se med den begrundelse, at han var sindssyg.

Pigens forklaring blev understøttet af stedfaderens familie - hans mor, hans datter og hans søster. Torsdag føres yderligere en række vidner, bl.a. naboer, læger og repræsentanter fra skolen. Senere på dagen ventes retten at afsige dom i sagen.
/ritzau/

060321 Robotter hjælper demente

Forskningsprojekt på plejehjem i Aalborg: Robotter kan hjælpe demensramte ældre

050321 Vrede sygeplejesker

play Sygeplejersker risikerer at blive tvangsforflyttet: - Det går udover patienterne

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Aalborg Universitetshospital er landets 4. bedste

060321 DF nærhedsreform

play DF vil rette op på skæv udvikling mellem land og by

060321 Robotter hjælper demente

Forskningsprojekt på plejehjem i Aalborg: Robotter kan hjælpe demensramte ældre

050321 Vrede sygeplejesker

play Sygeplejersker risikerer at blive tvangsforflyttet: - Det går udover patienterne

Til forsiden

Til forsiden