Piraterne vandt nordjysk duel

Aalborg Pirates vandt 3-2 over Frederikshavn White Hawks i et tæt nordjysk topbrag.

Aalborg Pirates kan juble igen, efter at aalborgenserne torsdag aften i en udsolgt Frederikshavn Skøjtehal vandt en stærk og noget heldig 3-2-sejr over Frederikshavn White Hawks efter forlænget spilletid.

Dermed kom aalborgenserne ovenpå igen efter nederlaget til Herning i tirsdags, og med sejren rykker Aalborg igen op i hælene på naboerne i toppen af ligaen.

Foran 2.300 tilskuere havde hjemmeholdet ellers mere end dobbelt så mange skud på mål som Aalborg, men det var gæsterne, der var mest effektive.

Holdet skulle da også kun bruge 55 sekunder af forlængelsen, inden Jussi Tapio havde sat det afgørende mål ind.

Frederikshavnerne fik ellers en perfekt start og kom foran allerede efter et minuts spil, da Oscar Andersson kunne sætte pucken i nettet.

Men Aalborg var ikke længe om at svare igen. Den farlige kæde med den gamle landsholdsduo Rasmus Olsen og Kasper Degn i spidsen slog til efter ni minutter, da backen Simon Grønvaldt blev sat op til udligning.

Mens Frederikshavn sendte skud efter skud mod Aalborg-målet, havde målmand Magnus Åkerlund travlt med at værge for sig, men kort før slutningen på anden periode var det lidt overraskende Aalborg, der kunne notere endnu en scoring.

Denne gang blev det sat ind af slovakken Branislav Bendik, der i powerplay kunne score sit 11. mål i denne sæson.

Det lignede en Aalborg-sejr i ordinær tid, men efter et hårdt pres kunne Robin Bergmann med 56 sekunder tilbage udligne til 2-2 og dermed skaffe forlænget underholdning til publikum i den tæt pakkede hal.