LIGE NU:

Pjækkebøder fejet af bordet

Et møde mellem skolelederne og undervisningsministeren gjorde det klart, at elevpjæk ikke skal give bøder. I stedet skal de eksisterende muligheder benyttes.

Forældre til ulydige børn vil ikke få særskilte bøder, når børnene pjækker fra skole. Hverken undervisningsministeren eller skolelederne er interesserede i, at lave nye regler for pjækkeri. I stedet skal de eksisterende muligheder benyttes og den socialpædagogiske indsats gøres mere smidig, blev de to parter enige om på et møde onsdag.

- Vi er enige om, at kendskabet til de eksisterende muligheder skal udbredes. Det er nemlig allerede i dag muligt at trække i børnechecken, hvis eleverne har et højt fravær, siger Bertel Haarder (V) til Ritzau. I følge ministeren er det dog kun 16 af kommunerne der har gjort brug af muligheden i i alt 32 tilfælde.

- Derfor er det min opfattelse, at mange ikke har kendt til den eksisterende mulighed for forældrepålæg, siger han.

Formanden for Danmarks Skolelederforening lægger vægt på enigheden om, at den social indsats over for børnene skal gøres bedre.

- For elever, der ikke kommer i skole, handler det først og fremmest om en socialpædagogisk indsats. Det er nogle børn, der har brug for hjælp, og ikke nogen der har brug for straf. Straf skal kun bruges som mulighed, hvis det er bevidst, at forældrene ikke sender børnene i skole, siger Anders Balle.