LIGE NU:

Planterådgiver: - Vejret har været mærkeligt i år

Der er forøget risiko for tørke i det meste af Nordjylland, og det voldsomme regnvejr natten til fredag har ikke været nok til at gøre op for den tørre jord.

I disse dage er det umuligt at undgå at se de mange vandingsmaskiner på de nordjyske marker. Der bliver pumpet en masse vand ud for at sikre planteproduktionen. Jorden er nemlig meget tør i øjeblikket, faktisk er der forøget risiko for tørke i det meste af Nordjylland. Det viser DMI's tørkeindeks. 

Tørkeindeks 6. juni 2020.
Tørkeindeks 6. juni 2020.
Foto: DMI

- Det har været et mærkeligt år. Det regnede nærmest indtil marts, og siden har det været tørt. De sidste par uger har tørken bidt i afgrøderne, og det koster udbytte, fortæller Søren Greve Olesen, der er chefkonsulent hos LandboNords planterådgivning. 

Han mener, det endnu er for tidligt at sige noget om, hvordan årets høst kommer til at blive, men han er ikke i tvivl om, at det ikke bliver årtiets bedste høst. 

- Nu må vi se, om vi ender med en høst på et middelmådigt niveau, eller hvor vi ender. Det er endnu for tidligt at spå om, siger han. 

Håber på meget mere regn den kommende uge 

Vidste du... 

DMI sendte torsdag et kategori 1-varsel ud om, at nordjyderne kunne forvente voldsomt vejr natten til fredag, og der ville være mulighed for skybrud. Skybrud blev det ikke til. Ifølge DMI fik de fleste nordjyske kommuner mellem 10-15 mm nedbør den 5. juli. 

- På en måde er det godt, det ikke blev skybrud. Det er sjældent, at landmænd har gavn af det, man vil hellere have regnen fordelt over flere dage, siger Søren Greve Olesen og uddyber: 

- Det regn, vi indtil videre har fået er ikke nok til at gøre op for tørken. Vi skal gerne have yderligere 50-70 millimeter regn for at komme på ret køl igen. 

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

play Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden