LIGE NU:

Pokalfinale skal spilles i Hjørring

Hjørring bliver vært for årets 3F Cup-finale i kvindefodbold mellem Fortuna Hjørring og Brøndby. Det har DBU bestemt.

Årets pokalfinale i kvindefodbold skal spilles på Hjørring Stadion. Begge finaleklubber, Fortuna Hjørring og Brøndby, havde søgt om værtsskabet. Men DBU valgte mandag at lægge finalen i Hjørring.

Finalerne i kvindernes pokalturnering, 3F Cup, har siden 2009 været spillet på neutral bane. I tre år var det i Parken i København i forbindelse med mændenes pokalfinale. I de seneste to år har finalen været spillet på kvindelandsholdets hjemmebane i Vejle.

Pokalfinalen har tidligere været spillet på Hjørring Stadion, nemlig i 2008, hvor Fortuna blev pokalvinder med en 5-0 sejr over Skovbakken.

 

På finaledagen er Hjørring hjemsted for endnu en stor idrætsbegivenhed, nemlig Grundlovsløbet, der traditionelt samler flere tusinde løbere.

Kommerciel leder i Fortuna, Kim Grøn Hansen, fortæller, at DBU valgte Fortuna som arrangør på grund af det store forarbejde, som klubben har lagt i sit pokalfinale-projekt.

- Nu forestår der et stort stykke arbejde med at føre projektet ud i livet, således at finalen i Hjørring mellem Danmarks to absolut bedste kvindefodboldhold bliver en oplevelse, siger Kim Grøn Hansen.

Kampen skal spilles Grundlovsdag den 5. juni kl. 17.00.