Politi fordobler cykelstyrken

Foto: Per Frank Paulsen

Fra foråret har 15 nordjyske betjente en cykel som supplement til patruljevognen.

Siden maj 2013 har otte betjente brugt en del af deres arbejdstid på cykel. I Aalborg, Nørresundby, Brønderslev, Hjørring, Blokhus og Hals har betjentene patruljeret fra jernhesteryg og holdt ro og orden. Og resultaterne har været så gode, at Nordjyllands Politi nu udvider ordningen fra at omfatte otte betjente, til at omfatte 15.

Politikommissær ved Nordjyllands Politi, Jan Stagsted, har ansvaret for det patruljerende cykelpoliti, og han er godt tilfreds med det første år i sadlen.

- Cykelpolitiet har klart bidraget til en styrket politiindsats, og vi er samtidig blevet mere synlige i gadebilledet, siger Jan Stagsted.

En af cykelpolitiets første opgaver var gadepatruljering under Aalborg Karneval og siden har de tohjulede på rugbrødsmotor bevist sit værd ved flere arrangementer - fodboldkampe blandt andet.

- Et cyklende politi kommer nemmere i snak med borgerne, og vi prioriterer højt at få etableret en god dialog med folk, bl.a. til fodboldkampe, fordi det forebygger uro, siger Jan Stagsted.

Forsiden lige nu