Skibet havde kurs mod Aalborg Havn, da SOK opdagede, at der var noget helt galt. Foto: Christell Maria Iversen

Politi, helikopter og F16 jager sat ind for at stoppe fuld kaptajn

Nordjyllands Politi måtte torsdag eftermiddag foretage en anholdelse til søs, da en fuld norsk kaptajn ikke var til at komme i kontakt med.

Omkring klokken 14.00 torsdag eftermiddag anmodede Søværnets Operative Kommando Nordjyllands Politi om at sende en patrulje til et skib, der befandt sig ud for Hals Barre med kurs mod Aalborg Havn.

SOK havde fattet mistanke til skibet, da det fulgte en fastlagt kurs for længe, der var ingen fare, men det var usædvanligt at følge en fast kurs så længe. SOK forsøgte derfor at komme i kontakt med skibet, men fik ingen respons. Derfor satte SOK en helikopter og et F16 jagerfly til at lave overflyvninger over skibet for at etablere kontakt, men også det mislykkedes.

SOK bad så de Nordjyllands Politi om assistance, og de sendte en patrulje til skibet, hvor de fandt forklaringen på den manglende kontakt. Skibets norske kaptajn sad nemlig og sov på broen, som er skibets styrehus.

Et pust i et alkometer viste, at kaptajnen havde en promille på over to, og han blev anholdt og taget med til stationen. Her har han fået taget en blodprøve, der skal fastslå hvor store mængder alkohol, han havde i blodet, for at man så senere kan afgøre, hvad sanktioner skal være.

- Der kan jo blive tale om en bødestraf, en frihedsstraf eller måske en frakendelse af retten til at virke som kaptajn, fortæller sagsleder Per Holst fra Nordjyllands Politi til tv2nord.dk.

Den øvrige besætning på skibet får lov til at sejle videre mod Aalborg Havn med hjælp fra en lods der kommer ombord, det oplyser Per Holst.