Politi og SKAT på spritrazzia

Foto: Per Frank Paulsen

Færdselspolitiets traditionelle spritrazziaer op til jul har i år fået forstærkning af SKAT, som er på jagt efter udlændinge som snyder med registreringsafgiften.

Nordjyllands Politi havde torsdag eftermiddag valgt området omkring Aars som mål for razziaen.

- I år har vi som noget nyt indledt et samarbejde med SKAT, så mens vi kører herude, så ser vi også efter udenlandske køretøjer, siger vicepolitikommissær Lars Eriksen, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

I en koordineret aktion i hele landet er SKAT for første gang med på spritrazziaen. Målet er at fange de udlændinge som bor og arbejder her i landet, men som stadig kører rundt i biler med udenlandske nummerplader, specielt fra Østeuropa.

- Det er udenlandske biler, og misbrug af prøvemærker og prøveskilte som vi er ude og kigge efter i forhold til om der er betalt korrekt afgift.  Vi har fået ryddet op i København, så nu er vi kommet til det jyske hvor vi laver aktioner i 2010 og 11, siger afdelingsleder Lars Klamer fra SKAT i København til TV2/NORD.

Torsdag aften er ikke en traditionelt julefrokostaften, alligevel forventer politiet at det fanger nogle spritbilister.

- Jeg vil tro vi når op på en fem til syv stykker på sådan en aften som i aften. Der er altid nogle som skal have spiritus hver dag og så køre bil, siger vicepolitikommissær Lars Eriksen, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

Klokken 18.00 torsdag oplyste politiet at det havde stoppet to spritbilister og noteret 21 for andre forseelser. Samtidig oplyser SKAT at de har fundet én bil som der skal betale afgift af, samt syv udenlandske biler som skulle undersøges nærmere.

Forsiden lige nu