LIGE NU:

Politi skal undersøge selvmord i arrest

Krim beder Nordjyllands Politi om at undersøge sagen om den 21-årige, der begik selvmord i Aalborg Arrest. Foreningen har en mistanke om, at den unge var bæltefikseret i så lang tid, at der var tale om regulær mishandling.

Foreningen Krim beder nu Nordjyllands Politi om at efterforske sagen om en 21-årig mand, der begik selvmord ved at hænge sig i arresten i Aalborg. I et afskedsbrev fra den 21-årige står der, at "jeg kan ikke klare at blive spændt fast i 48 timer uden vand og m..."

Desuden har den unge mands far fået besked om, at sønnen var bæltefikseret i arresten, oplyser Claus Bonnez fra Krim.

Krim beder nu politiet undersøge, hvorvidt den unge var bæltefikseret og i givet fald i hvor lang tid.

For nogle år siden har Den Europæiske Torturkomité advaret de danske myndigheder mod at bæltefiksere indsatte i fængsler og arresthuse.
Indgrebet bør vare så kortvarigt som muligt - hellere minutter end timer. Fiksering i dagevis kan ikke forsvares og kan udgøre mishandling, hedder det i rapporten fra 2008.

Torsdag var det ikke muligt for Ritzau at få chefen for arresten i Aalborg, Steen Væver, i tale. Han oplyste forleden, at han havde sendt en indberetning til Kriminalforsorgen om selvmordet.

Desuden skal Folketingets Ombudsmand orienteres om sagen og har i den forbindelse mulighed for at stille spørgsmål til behandlingen af den 21-årige.

Den 21-årige mand hængte sig i sin livrem enten fredag aften eller natten til lørdag i sidste uge. Arrestforvarer Steen Væver har tidligere beskrevet sagen som meget ulykkelig og tragisk.

- Jeg finder ikke, at nogen personaler har gjort noget forkert. Tværtimod har de gjort, hvad de kunne for den unge fyr, sagde han forleden til Ritzau.

Steen Væver sagde også, at der ikke var indikationer på, at manden gik i selvmordstanker.

Ifølge Krim står der i mandens afskedsbrev, at han havde bedt personalet om at blive overført på en psykiatrisk afdeling, da han ikke kunne tåle at sidde i arresthuset.

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

20210801-151616-L-1920x1280we

AaB skuffer mod oprykker

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Til forsiden

Til forsiden