LIGE NU:

Politidirektør: Nordjyderne viser ansvarlighed

Borgerne følger i høj grad de anbefalinger og restriktioner, der er kommet i syv nordjyske kommuner. Det er meldingen fra Nordjyllands Politi, som oplever tomme gader og lukkede caféer, når de patruljerer rundt i kredsen.

Store dele af Nordjylland er i disse dage ekstra hårdt ramt af corona-restriktioner som følge af, at regeringen frygter spredning af coronavirus med særlige minkvarianter. 

Det betyder blandt andet, at borgerne i syv nordjyske kommuner anbefales ikke at krydse kommunegrænser, ligesom kultur- og fritidsliv er indstillet, skolebørn er sendt hjem til onlineundervisning, og erhvervslivet mange steder er gået gevaldigt ned i gear.

Dertil kommer naturligvis, at samtlige nordjyske minkfarme i disse dage også lukkes ned - da alle mink er aflivet. 

Ifølge Nordjyllands Politi er nordjyderne dog gode til det der med at være lukket ned, i hvert fald melder politiet om god ro og orden, og politidirektøren sender en tak til nordjyderne for at vise ansvarlighed. 

- Det er en speciel og meget hård tid for mange mennesker, men vores opfattelse er, at langt de fleste følger myndighedernes anbefalinger og respekterer restriktionerne. Vores betjente melder om ro og borgere, som retter sig efter anvisningerne. Så tak til nordjyderne for at vise ansvarlighed,  siger politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

Politiet har været til stede ved mange farme, hvor der skulle aflives mink, og også her er meldingen, at det omstændighederne taget i betragtning er gået roligt for sig.

- Det har ikke været en rar opgave, men stor ros til minkavlerne for deres samarbejde i en svær situation, siger politidirektøren.

Nordjyllands Politi og andre myndigheder holdt 6. november pressemøde om den særlige corona-situation i Nordjylland. Se eller gense pressemødet her. 

Synlig patruljering

Selvom der ikke er mange nordjyder på vejene for tiden, fortsætter Nordjyllands Politi den øgede patruljering rundt omkring i politikredsen.

- Vi vil fortsat være meget synlige rundt på de nordjyske veje og gader for blandt andet at føre tilsyn med, at restaurationerne holder lukket, og at der ikke forsamles for mange. Vi har indtil videre ikke skrevet nogle bøder relateret til de nye regler, og den tendens håber vi naturligvis fortsætter,  Anne Marie Roum Svendsen.

Foreløbigt gælder de nye restriktioner og anbefalinger frem til den 3. december for Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune.