LIGE NU:

Politidirektør om nu ændret grænsekontrol: Har ikke stoppet mange

Regeringen lavede torsdag en ændring vedrørende grænsekontrol. Den omfattende grænsekontrol bliver nu nedjusteret til en såkaldt tilpasset grænsekontrol.

Fra torsdags og fremover mindskes den omfattende grænsekontrol i Danmark ved alle grænser, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Det gælder både grænserne mod Tyskland og Sverige. Det får derfor stor betydning for de nordjyske færgeafgange – deriblandt Frederikshavn og Hirtshals. Det er dermed noget, som de nordjyske passagerer kommer til at mærke, anslår Politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

- Det vil betyde, at vi ikke skal kigge ind i alle biler ved færgeafgange. Så det kan sikre en mere smidig ankomst og afgang til landet. Så folk kommer til at se os med færre betjente og ved færre afgange, siger politidirektøren.

Grænsekontrollen blev indført i marts for at styrke indsatsen imod, at indrejsende bragte COVID-19 med til Danmark. I de danske internationale lufthavne vil Politiet imidlertid fortsat være fast til stede, og der vil være fuld indrejsekontrol med indrejsende fra fly, der kommer fra karantænelande.

Derimod vil der nu foretages periodevise stikprøvekontroller ved de danske grænser. Det faktum gør, at Politiet kan frigive ressourcer til andre områder.

- Det betyder, at vores kontrol bliver mere risikobaseret, så vi kan sætte ind, der hvor der er stor risiko for, at vi får smitte eller kriminelle bander ind i landet, siger hun videre.

Politidirektør, Anne Marie Roum Svendsen, har ikke nogle konkrete tal på, hvor mange personer Politiet har stoppet ved de nordjyske grænser, men hun forsikrer, at det ikke er mange.

Har grænsekontrollen været nødvendig?

- Det har været en politisk beslutning i forhold til smittetrykket. Så det er jo blevet besluttet, at det var nødvendigt, siger hun.

Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil betyde kortere ventetid for rejsende ind i Danmark

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

Til forsiden

Til forsiden