Politidirektør Elsemette Cassøe kan se frem til 70.000 i bonus til november. Foto: TV2/Nord

Politidirektør får bonus på 70.000 kroner

Politidirektør hos Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe, får til november udbetalt 70.000 kroner i bonus, fordi kredsen har opnået en række mål.

Nordjyllands Politis politidirektør, Elsemette Cassøe, kan se frem til en klækkelig bonus til november. Her får hun udbetalt 70.000 kroner. Det oplyser BT.dk.

Bonussen gives, da Nordjyllands Politi i 2011 har gennemført en række mål. Det handler eksempelvis om antallet af opklarede forbrydelser, sigtelser og hastighed ved udrykning.

Formand for Nordjyllands Politiforening, Jens Jørgen Møller Nielsen, mener det store fokus på måltal er gået for vidt.

- Man går så meget op i de måltal, at det nærmer sig det sygelige. Det er dem, vi skal opfylde i stedet for at lave politiarbejde. Hvis vi mangler at leve op til nogle bestemte tal, så skal vi med djævlens vold og magt jagte det, selvom det ikke er mest presserende. Det betyder, at man lader nogle sager ligge, som ellers var lige- til, sagde Jens Jørgen Møller Nielsen til BT den 10. april.

- Det giver god mening at have nogle pejlepunkter at gå efter. Det hjælper os til at nå det, vi gerne vil, og som forventes og forlanges af os fra samfundets side, sagde Jens Henrik Højbjerg, der er rigspolitichef, til Dansk Politi i februar.

Politidirektørerne kan maksimalt for 80.000 i bonus.

Elsemette Cassøe fik 80.000 i bonus for resultaterne i 2010.