03:30

Heftigt snevejr hele dagen igennem har sat sine spor på Nordjylland - og specielt på den nordjyske trafik

00:49

Medarbejderne i Aalborg Lufthavn har travlt med at holde landingsbanernen fri for sne.

- Inden du kører, så husk - det er en marathon og ikke en sprint, advarer Nordjyllands Politi. Foto: Christian French

- Inden du kører, så husk - det er en marathon og ikke en sprint, advarer Nordjyllands Politi. Foto: Christian French

1 af 4

Politiet advarer: Hellere komme for sent end at omkomme

Sneen vælter ned over regionen, og politiet minder om, at det er bedre at komme for sent end slet ikke at komme frem.

Overalt påvirker sneen trafikken i Nordjylland, og Vejdirektoratet melder da også om glat udsatte steder i regionen. Men det lader til, at nordjyderne har tilpasset farten til forholdene. 

- Det ser rimeligt pænt ud på vejene lige nu. Vi har ikke nogen meldinger om uheld, siger vagtchef Michael Elkjær fra Nordjyllands Politi. 

Alligevel advarer Nordjyllands Politi på Twitter med en alarmerende tone: 

- Så starter eftermiddagsræset snart i trafikken, men inden du kører så husk - det er en marathon og ikke en sprint. Det er lidt federe at komme ti minutter for sent hjem i dag end at komme for tidligt ind i det næste liv. Kør pænt, skriver politiet på Twitter. 

Der er ikke meldinger om forsinkelser hverken på jernbaneskinnerne eller i lufthavnen i Aalborg. Det bliver om kort tid besluttet, om aftenens Superligakamp på i Aalborg bliver spillet eller aflyst. 

Meterologerne forventer, at snevejret fortsætter resten af aftenen, men allerede sent i aften og i morgen bliver sneen afløst af varme, der kan smelte sneen. 

Men på grund af de kolde vejbaner kan den smeltende sne blive omdannet til sort is, så der er al mulig grund til at være opmærksom i trafikken. 

- Inden du kører, så husk - det er en marathon og ikke en sprint, advarer Nordjyllands Politi. Foto: Bruno Stagsted

På Biersted Skole blev undervisningen i dag aflyst og eleverne sendt hjem, fordi et gasfyr gik i stykker. Fejlen blev fundet og udbedret ud på eftermiddagen, og skolens ledelse forventer, at skolen fra i morgen er opvarmet, så undervisningen kan finde sted som normalt, lyder det fra skolen på Facebook.