00:54

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Politiet afviser kritik af efterforskning i hackersag

Politiet kan ikke genkende den kritik, der er rejst af forsvarsadvokaterne i sagen, hvor 20 elever er tiltalt for at hacke Aalborg Handelsskoles fraværs-system.

Nordjyllands Politi afviser beskyldninger fra to forsvarsadvokater om mangelfuld efterforskning i en sag mod 19 elever fra Aalborg Handelsskole, der er sigtet for at have hacket sig adgang til det system, der styrer skolens fravær.

- Jeg kan ikke se nogen graverende fejl i det forløbet. Det er ikke konkret kritik, og jeg håber at forsvarerne, i stedet for at gå til pressen, ville gå til os, så kan vi tage det op, siger specialanklager ved Nordjyllands Politi, David Schmidt Hvelplund.

Forsvarsadvokater er kritiske

Det var ventet, at eleverne ville tilstå sigtelserne, men sådan gik det langt fra. Samtidig med at flere nægtede sig skyldig, så blev der rettet kritik af politiets efterforskning.

- Jeg synes, at politiets efterforskning måske er lidt mangelfuld. Den er meget summarisk, og de afhøringsrapporter der ligger, de ligner hinanden. Så jeg synes godt, at man kunne have gået lidt dybere ned i sagen, siger forsvarsadvokat Uffe Bro.

Han blev bakket op af kollega Jens Saabro.

- Jeg er lidt rystet over den måde, retssagerne er håndteret på. Nu er jeg selv forsvarer i fire af sagerne, og det er det generelle indtryk i de sager, at politiarbejdet er gået alt for nemt igennem, siger Jens Saabro.

Fem af eleverne nægter sig skyldige og deres sager er endnu ikke afgjort, og der kan der være lange udsigter til, at der falder dom.

- Nu bliver det jo til domsmandssager, så er det jo muligt, at der er en helt anden opfattelse af, hvad der egentlig er sket, og så er det min opfattelse og håb, at de unge mennesker måske går fri fra at blive dømt, siger Jens Saabro.