LIGE NU:

Politiet flytter ind på din smartphone

Har du set noget mistænkeligt? Nu kan du tippe Nordjyllands Politi via din smartphone.

Har den samme varevogn passeret din vej flere aftener i træk, og tror du, der kan være et indbrud under opsejling? Nu kan du tippe Nordjyllands Politi om din mistanke og sende ordensmagten et billede af bilen og en beskrivelse af din oplevelse.

Det hele foregår via en app som Rigspolitiet har udviklet. Det er planen, at man skal kunne tippe politiet i hele landet, men indtil videre er det kun Nordjyllands Politi, der modtager tips. Herudover kan borgerne se hvor den nærmeste politistation er og læse nyheder fra politiet, som typisk vil være korte uddrag af politiets døgnrapport.

Det er dog specielt tip-delen, der begejstrer politiet selv.

- Gode tip fra borgerne kan være med til at løfte kvaliteten af vores efterforskningsarbejde endnu mere, så jeg kan kun hilse velkommen, at vi nu åbner for endnu en kanal, som borgerne kan benytte til at sende tip til os, siger Elsemette Cassøe, der er politidirektør ved Nordjyllands Politi.

Når borgerne indsender tips, samles de centralt og visiteres derefter ud til de relevante afdelinger. Politiet understreger dog, at man hverken kan tilkalde politiet til akutte situationer eller anmelde strafbare forhold via app'en. Der er det stadig henholdsvis 112 og 114, der skal bruges.

Når det i første omgang kun er Nordjyllands Politi, der modtager tips er det fordi, der er tale om første version af app'en. Den skal afklare, hvor meget pres borgernes tips giver på politiets interne ressourcer.

- Man kan sige, at vi øver os i Nordjylland. Resten af landet kommer senere, siger politiinspektør Jørn Kjer fra Nationalt Forebyggelses Center under Rigspolitiet.

Han oplyser, at det er planen at man i fremtiden skal kunne bruge app'en til at tjekke om en cykel er registreret som stjålet, så man kan gå uden om hælervarer. Også efterlysninger af savnede eller gerningsmænd kan ende i app'en.

App'en er tilgængelig i App Store og Google Play.

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

Til forsiden

Til forsiden