LIGE NU:

Politiet: Forventeligt at ventetiden stiger i yderområder

Det kommer ikke som den store overraskelse for Nordjyllands Politi, at deres responstid er steget med halvandet minut i forhold til samme periode i 2014.

Stigningen i responstiden hos Nordjyllands Politi, som Rigspolitiet offentliggjorde tidligere i dag, forbavser ikke politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau. 

- Det er altid trist, når ventetiden stiger, for dem der venter på politiet. Men vi har rigtigt mange opgaver for tiden, og vi har betjente udstationereret andre steder, så jeg er ikke overrasket, siger hun. 

- Vi er presset. Selvom vi har det samme antal patruljebiler på gaderne som før terrorangrebet i København, er vi nødt til at prioritere benhårdt i vores opgaver, og det går ud over folk i yderområderne, uddyber politiinspektøren. 

Hun håber, at regeringens tiltag om at indsætte Hjemmeværnet ved grænsen, og at ATK-bilerne skal bemandes af HK'ere, kan få responstiden ned. 

- Hvis alt går vel, kan vi håbe på at se et fald i responstiderne til efteråret, når der er flere politifolk tilbage i kredsen, lyder hendes vurdering. 

Venstres Preben Bang Henriksen udtrykte tidligere på dagen kritik af den stigende responstid i regionen, men han tror på, at regeringens varslede tiltag om Hjemmeværnet ved grænsen, HK'ere i ATK-bilerne og den kommende Politiskole udenfor hovedstaden kan løse problemet på den korte og den lange bane.