LIGE NU:

Politiet indsætter ekstra patruljer til nytår grundet corona

- Vores folk er klar til gå i dialog og minde borgerne om reglerne – både i forhold til fyrværkeri og corona-restriktionerne, lyder det fra politidirektøren.

Torsdag bliver nytåret skudt ind, og fredag siger kalenderen år 2021. 

Nytårsaften giver ofte ekstra travlhed for politiet, og i år er formentlig ingen undtagelse. Dette år bliver nytårsaften en markant anderledes aften grundet coronarestriktioner og retningslinjer.

Derfor lyder meldingen fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at politiet nytårsaften og nytårsnat sætter ekstra patruljer på arbejde, og at de vil være mere synlige i gadebilledet end normalt.

quote Vores folk er klar til gå i dialog og minde borgerne om reglerne – både i forhold til fyrværkeri og corona-restriktionerne.

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør, Nordjyllands Politi

- Vores folk er klar til gå i dialog og minde borgerne om reglerne – både i forhold til fyrværkeri og corona-restriktionerne, siger Anne Marie Roum Svendsen, der er politidirektør hos Nordjyllands Politi.


Politiets råd

På grund af det høje smittetryk og risikoen for at sprede smitte kommer Nordjyllands Politi derfor med en række råd til nytårsaften.

- Vores anbefalinger er: Gå ud og skyd raketter og romerlys af i selskab med den lille gruppe, du er en del af. Og hold dig til dem. Søg væk fra andre – ligesom man i øvrigt har skullet hele året, siger politidirektøren.

REGLER, RESTRIKTIONER OG RETNINGSLINJER

Ekstra synlighed i særligt store byer

Ifølge politiet vil patruljerne være bredt til stede i hele politikredsen i løbet af nytåret, men de pointerer, at de dog vil befinde sig mest der, hvor der er et behov. 

Altså eksempelvis i de større, nordjyske byer som Aalborg, Frederikshavn, Hjørring og Hobro, hvor der naturligt forsamles flere mennesker.

- Vi ved af erfaring, at folk ved midnatstid gerne søger mod centrale pladser i bybilledet for at se fyrværkeri – så her vil vi selvfølgelig være til stede, så alt kan foregå i god ro og orden, siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen i pressemeddelelsen.

Hun understreger, at politiets patruljer vil følge 'den sunde fornuft', når de holder øje med, om både restriktioner og retningslinjer bliver overholdt.

- Vi minder folk på gaden om det, hvis de skulle glemme det, siger hun og uddyber, at hun dog ikke tror, det bliver nødvendigt i større omfang at finde hverken bødeblok eller håndjern frem.

NY BESTEMMELSE I STRAFFELOVEN OM BL.A. FYRVÆRKERI