Seneste nyt:

Politiet offentliggør ikke billeder af tricktyve

Udenlandske tricktyve har alt for let spil, fordi Nordjyllands Politi ikke offentliggør de overvågningsbilleder der findes af tyvene. Det mener flere butiksejere.

I december blev Maybritt Pedersens frisørsalon Pappilotti i Aabybro snydt at tre udenlandske tricktyve. Gerningsmændene er væk, men ærgrelsen er der endnu.

- Jeg bliver simpelthen så irriteret, når jeg sidder her og ser på overvågningsbillederne, siger Maybritt Pedersen.

Tyvene forsøger først ”1000 kroneseddel tricket”. De vil betale for et produkt med en 1000-krone seddel, men da de får penge tilbage siger de at de hellere vil have tilbage i euro. Under forvirringen forsøger de at stikke 500 kroner i lommen. Maybritt gennemskuer tricket, men overser at tyvene stikker af med to iPads og flere hårprodukter.

- Hatten af for at de er dygtige. Mine børn er opdraget til at skulle opføre sig ordentligt. De her er opdraget til at stjæle, tror jeg, siger Maybritt Pedersen.

Maybritt Pedersen er langt fra alene om være blevet snydt. Når man googler ordene ”1000 kroneseddel” og ”tricktyv”, så popper der en lang række nyhedshistorier op fra hele Jylland hvor signalement og fremgangsmåde ofte er det samme. Selvom meget tyder på at det er de samme gerningsmænd der turnerer rundt i Jylland, så går Nordjyllands Politi ikke ud i offentligheden med de overvågningsbilleder de har af gerningsmændene. Politiet indrømmer at sagerne ganske enkelt ikke bliver prioriteret i øjeblikket.

- I de tilfælde hvor vi ikke gør det (offentliggør overvågningsbilleder, red.), det er der hvor vi ikke er interesseret i at kaste en ressource efter forholdene. Nogen gange har forholdene meget lav prioritet og hvis det er sådan at vi kaster nogle billeder ud, så vil det også afføde nogle henvendelser. Hvis ikke vi synes vi har luften til at følge op på de henvendelser, så er der ingen grund til at offentliggøre billederne, siger politikommissær Jens Møller Søgaard.

Jeg bliver lidt harm over det. At man har kendskab til noget, men man lukker bare øjnene for det, fordi det er det nemmeste.

Politiet i Midt- og Vestjylland har tilsyneladende luft til at følge op på henvendelser. De har sendt et billede ud af formodede tricktyve der benytter 1000-krone tricket i en butik i Hvidesande i december. Ejeren af en grillbar i Gistrup genkender tyvene, som dem der et par dage efter snød ham. Grillbarens ejer har gode overvågningsbilleder, men Nordjyllands Politi vil ikke have at TV2 Nord viser dem umaskeret.

- Jeg bliver lidt harm over det. At man har kendskab til noget, men man lukker bare øjnene for det, fordi det er det nemmeste. Det bliver jeg lidt irriteret over, siger Torben Gøttler, der ejer Grill & Ishytten i Gistrup.

Maybritt Pedersen har tilbudt Nordjyllands Politi at de kunne få hendes overvågningsbilleder. Det siger hun at politiet har takket nej til. Det gør hende frustreret for hun mener at andre butiksejere skal advares om det professionelle tyve.


Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden