LIGE NU:

Politiet om trusler mod politikere: Vi tager dem meget alvorligt

Fredag afslørede borgmester Arne Boelt, at han i flere omgange er blevet truet. Politiet fortæller, at de tager episoderne meget alvorligt, men at sagerne forekommer sjældent.

Trusler mod kommunalpolitikere i Nordjylland er heldigvis kun forekommet ganske få gange. Sådan lyder det fra politiinspektør hos Nordjyllands Politi Claus Danø ovenpå nyheden om trusler og politisk hærværk mod borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S).

- Det er heldigvis meget sjældent, at kommunalpolitikere bliver udsat for trusler. Inden for de sidste to år har jeg kun kendskab til to episoder. Men vi tager dem selvfølgelig meget alvorligt, i og med at det er imod offentligt valgte personer, og der gør vi meget for at sikre, at de kan gå i fred, siger Claus Danø.

Fået sine hjulbolte løsnet

Siden januar er Arne Boelt blevet standset på gaden af to maskerede mænd, der truede ham. Han har to gange fået hjulboltene på sin bil løsnet, og senest er han kommet hjem til et hus, hvor samtlige udvendige dørhåndtag var blevet smurt ind i lort, fortæller borgmesteren til TV2 Nord fredag. 

Nordjyllands Politi er lige nu i gang med efterforskningen af sagen og lavede tidligere på året en skærpet patruljering i området samt holdt et vågent øje med Arne Boelt. Men politiet mener ikke dog ikke, at der er en større fare mod borgmesteren. 

- Der er ikke nogen konkret trussel mod ham lige nu. Det har der været tidligere på året, og den har vi efterforsket, siger Claus Danø.

Efterforskningen har dog ikke gjort Arne Boelt mere rolig, og han har siden følt sig nødsaget til at opstille to pæle med overvågningskameraer på sin ejendom.

Poltiet holder også stadig øje med borgmesteren og var senest torsdag til stede ved et vælgermøde i Astrup, hvor Arne Boelt deltog. 

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden