LIGE NU:

Årets første uge: Politiet sætter massivt ind med fartkontrol

Den øgede fartkontrol gennemføres fra mandag til og med søndag i årets første uge, og Nordjyllands Politi er ude for at måle morgen, middag og aften.

I årets første uge vil bilister mærke, at politiet over hele landet øger deres fokus på hastighedsovertrædelser i trafikken.

Meldingen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter er derfor, at de fra mandag til og med søndag sætter massivt ind med fartkontroller.

- Ved den første corona-nedlukning i marts, kunne vi konstatere, at indtil flere bilister fik den opfattelse, at tomme veje var lig med fri hastighed. Det resulterede i nogle meget grimme uheld, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken, hvorfor vi ikke vil acceptere, at nogle trafikanter blæser på love og regler, siger han.

Hos Nordjyllands Politi er de også i fuld gang med indsatsen, hvor de er ude og måle hastigheder morgen, middag og aften, oplyser politiet til TV2 Nord.

De oplyser, at der er sat en hel afdeling af fra Aalborg til indsatsen, og at betjente fra lokalstationerne i Nordjylland også har mulighed for at rykke ud i forbindelse med indsatsen.

FAKTA OM FOR HØJ HASTIGHED I TRAFIKKEN