LIGE NU:

Politiet snupper spritbillister under påskens razzia

På trods af den ene kampagne efter den anden, er der stadig billister, der går i spritfælden. Under politiets spritrazzia i nat blev der i løbet af blot den første halve time snuppet 4 spritbillister.

Som en del af politiets landsdækkende indsats mod spiritus- og narkotikakørsel var Nordjyllands Politi på gaden i en razzia i nat.

Fra klokken 22 i aftes til klokken 6 i morges var der kontrol på Vesterbro i Aalborg, hvor bilisterne måtte ind til siden og puste i alkometeret.

Og på trods af den ene kampagne efter den anden mod at køre i påvirket tilstand, så er der stadig nogen, der går i fælden. Allerede i de første timer af nattens razzia snuppede politiet fire spritbilister.

I påsken mødes man til påskefrokoster, hvor der ofte er alkohol på bordet, og det er med til at øge risikoen for spirituskørsel. Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd har aftalt, hvem der kører hjem, eller at folk tager en bus eller taxa, når de skal hjem.

Spiritusbilister er involveret i hver femte dødsulykke i trafikken. Udover spiritusbilister kigger politiet også godt efter bilister, som er påvirket af narkotika eller medicin i påskeindsatsen.