Der er tæt tåge flere steder i regionen. Så husk tågelyset og baglygterne på bilen, hvis du skal ud i morgentrafikken. Foto: Privatfoto

Politiet: Tænd tågelygterne

Der er tåge flere steder i regionen, og politiet opfordrer de nordjyske bilister til at tænde tågelyset, så ulykker som i sidste uge kan undgåes.

Pas på derude, for der er nedsat sigtbarhed mange steder på vejene på grund af lave temperaturer og tåge.

Derfor opfordrer politiet nu nordjyderne til at tænde for tågelygterne, når de skal ud i morgentrafikken.

- Mange bilister i nyere biler tror fejlagtigt, at baglysene også er tændt, bare fordi kørelyset er tændt. Det er ikke altid tilfældet, derfor bør man sikre sig og sine medtrafikanter ved at tænde lyset helt og bruge tågelyset på steder, hvor tågen er tæt, lyder opfordringen fra vagtchef ved Nordjyllands Politi, Heine Hansen.

Sidste uge var adskillige biler involveret i alvorlige uheld på motorvejene og større indfaldsveje. Flere uheld skyldtes for tæt kørsel og for høj fart.

Foreløbig er der ikke meldt om aflysninger eller problemer i Aalborg Lufthavn. Det er dog meget lettere for flyene at lette i tågen end at lande, så det første fly fra København ved otte-tiden tager i følge vagthavende i lufthavnen lige et ekstra bestik af situationen, inden de sætter landshjulene på jorden.

Se tv-indslag om tåge-ulykkerne i sidste uge