Foto: Torben Lykke Larsen

Politiet tæt på at anholde dba-svindler

I januar anholdte politiet en sjællandsk mand for at svindle folk på Den Blå Avis, men det har muligvis ikke stoppet svindelnumrene.

Mobiltelefoner, kameraer og biler. Det er ikke billige ting, menesker er blevet snydt for ved køb på den blå avis. Midt- og Vestsjællands Politi har samlet sagerne omkring den omfattende svindel, som politiet stadig arbejder på at danne sig et fuldt overblik over.

- Der er tale om en mand fra Køgeområdet som i januar og februar stod bag en lang række svindelnumre på dba.dk. Han solgte mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr som aldrig dukkede op ved dem som betalte, forklarer Martin Bjerregaard, der kommunikationskonsulent hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV SYD.

Tilsyneladende operererede den mistænkte i det tidligere forår primært på Sjælland og i Hovedstadsområdet, men i marts og april flyttede han svindlen til Jylland. 

- Det er ganske alvorligt, hvis en person, som vi allerede i januar har anholdt og siget for bedrageri forsætter med at svindle. Hvis vi kan sandsynliggøre at det ham, der også står bag svindlen i Jylland så vil han blive varetægtsfængslet, siger Martin Bjerregaard, der kommunikationskonsulent hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV SYD.

Svindlen går ikke kun ud over de mennesker, der har betalt for en vare, de aldrig modtager. Svindleren bruger også en falsk identit til svindelnumrene. TV2 Nord har tidligere fortalt om Jesper fra Skagen, der har oplevet identitetstyveri på dba.dk. Den historie kan du læse her. 

DBA siger i dag til TV SYD at de ikke har kendskab til storsvindleren, da de alene leverer informationer til politiet, men ikke involveres i de konkrete sager.

- Vi gør, hvad der er muligt inden for rammerne af at have en åben handelsplads som DBA er. Vi har ikke mulighed for at overvåge de 1,4 millioner annoncer, der er på sitet, siger kommunikationschef for ebay, der ejer DBA, Sofie Folden Lund.