LIGE NU:

Politiets påskekontrol afslører sprit- og narkobilister: - Det er for meget

Politiet er påsken igennem ude efter både fart- og spritsyndere i trafikken. Og stikprøvekontrollerne giver pote.

Fredag gennemførte Nordjyllands Politis færdselsafdeling en stikprøvekontrol ved Aggersundbroen. Og i en periode over 4 timer blev der vinket cirka 200 bilister ind til siden.

- I vores stikprøvekontrol fandt vi fire spritbilister, og en der kørte under påvirkning af narko ud af de cirka 200 bilister. Og det er faktisk for mange, synes jeg. Det siger Thomas Ottesen, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Der udover blev der også skrevet 20 andre sager, som var en blanding af for høj fart og andre forseelser.

Traditionen tro gennemfører politiet i hele landet i påskedagene - fra fredag den 26. marts til og med mandag den 5. april - en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narko-kørsel.

Alkometer i karantæne

På grund af coronapandemien foregår dette års kontroller på en lidt anden måde end normalt. Hver gang et alkometer har været i brug, skal det i "karantæne" i 48 timer, på grund af smitterisiko med coronavirus.

- Det betyder jo, at vi ikke kan kontrollere alle de bilister, vi vinker ind til siden. Vi vurderer ud fra blandt andet røde øjne, lugt af spiritus og generel adfærd, om vi skal bede bilisten om at blæse i alkometeret. For vi har trods alt begrænsede mængder af alkometre, forklarer Thomas Ottesen.

- Det kan jo desværre betyde, at der er nogen, der slipper igennem kontrollen. Men vi bruger vores næse og vores fornemmelse.

Status quo med antallet af sager

Nordjyllands Politi fortsætter også de kommende påskedage med at lave stikprøvekontroller, både med hensyn til fart og andre trafikovertrædelser. Indtil videre er det blevet til godt 50 sager.

- Indtil videre er det nogenlunde status quo i forhold til andre år, med antallet af sager, vi har skrevet, i forhold til hvor mange vi har kontrolleret, fortæller Thomas Ottesen.

ArlaØsterholt_2

Per ser frem til at få køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

ArlaØsterholt_2

Per ser frem til at få køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

Til forsiden

Til forsiden