LIGE NU:

Politiker om responstid: Det tal skal ned

Selv om politiets responstider er faldet i det første halvår af 2017 sammenlignet med 2016, så er det stadig ikke godt nok. Sådan lyder det fra det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).

Der er 12 minutters forskel på, hvor hurtigt politiet er fremme i de nordjyske kommuner, når der bliver ringet 112. Aalborg Kommune er det eneste sted i Nordjylland, der ligger under landsgennemsnittet. Imens har nabokommunen, Jammerbugt Kommune, landsdelens højeste udrykningstid.

I to af de nordjyske kommuner er responstiden i 2017 faktisk blevet længere end sidste år. Det drejer sig om Morsø og Thisted Kommuner.

quote Jeg er ked af, at vi har kommuner, der har lang ventetid, og jeg er ked af de kommuner, hvor det er gået den forkerte vej. Vi må have et særligt fokus på de kommuner, for at se, hvad vi kan gøre der

Preben Bang Henriksen, Folketingsmedlen, Venstre

I Nordjylland var politiets responstiden i 2016 12:25 minutter i gennemsnit. I første halvår af 2017 har den været 10:23. Det ligger stadig over landsgennemsnittet, der er gået fra 10:38 til nu at være 9:45 sekunder.

- Det er godt, at det går den rigtige vej. Det er ikke godt nok, når Jammerbugt Kommune skal vente i 20 minutter og 43 sekunder på, at der dukker en patruljevogn op. Det tal skal ned, siger Preben Bang Henriksen, der er retsordfører for Venstre.

- Jeg er ked af, at vi har kommuner, der har lang ventetid, og jeg er ked af de kommuner, hvor det er gået den forkerte vej. Vi må have et særligt fokus på de kommuner, for at se, hvad vi kan gøre der, siger Preben Bang Henriksen.

Nordjyllands Politi vil i dag ikke kommentere på udrykningstiderne.

- Der har været nok at se til for politiet med bandekonflikter, grænsekontrol og terrorsikring. Vi har politisk forsøgt at gøre noget ved det, ved at aflaste politiet med hjemmeværn, militær og så videre. Men tallene underbygger bare, at der stadig er noget at arbejde med. Responstid og tryghed hænger sammen, siger Preben Bang Henriksen.

Han vil nu undersøge, om det er muligt at få flere kørende vogne ud i de kommuner med længst responstid.