LIGE NU:

Politikere: Der er noget galt

Politikerne mener, det er under al kritik, at en 98-årig kvinde ikke blev hjulpet, da hendes seng brast sammen, og kvinden måtte tilbringe natten på gulvet.

Det er under al kritik, at en 98-årig plejehjemsbeboer lå hjælpeløs en hel nat på gulvet. Sådan lyder det i dag fra flere kanter politisk, efter TV2Nord i går kunne fortælle historien om 98-årige Grethe Larsen, der blev nægtet hjælp, da hendes seng brast sammen.

Det er den øverste ledelse i Aalborg kommune og prioriteringen af pengene, den er gal med. Lyder kritikken nu.

Dansk Folkepartis Kirsten Algren er medlem af handicap- ældreudvalget, og hun er chokeret over sagen om Grethe Larsen fra plejehjemmet Thulebakken.

Der er jo et eller andet galt. Borgerne får det værre og værre og der bliver mindre og mindre normering ude i plejen, det dur jo ikke, siger Kirsten Algren.

Hun mener, det er på ledelsesplan, den er gal.

Der, hvor det går galt, er i ledelsen på højeste plan.Det går fra rådmand og direktør, det er der, det er galt, siger hun.

Den holdning bakkes op af byrådsmedlem fra Enhedslisten, Per Clausen.

Jeg opfatter det på den måde, at der helt er ledelsesmæssige problemer i ældre-handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, siger Per Clausen.

Han tilføjer, at der også er det problem, at man i flere år har gennemført besparelser på ældreområdet.

- Det er formentlig også det, vi ser konsekvenserne af nu, siger Per Clausen.

Per Clausen mener, at en del af løsningen er, at der sikres de nødvendige økonomiske midler til ældreområdet, men der skal også kigges på det ledelsesmæssige.

Kirsten Algren mener ikke, der mangler penge på området.

-Det er et spørgsmål om, hvordan pengene bliver brugt til borgerne, og det vi ved, som politikere helt ærligt alt for lidt om, siger hun.

Kirsten Algren foreslår hele områdets økonomi skal kulegraves af et uvildigt firma. Foreløbig beklager pleje- og boligchefen i Aalborg Kommune og vil nu undersøge, hvordan det kan ske, at Grethe Larsen ligger hjælpeløs på gulvet en hel nat uden at få hjælp.