Foto: TV2/Nord

Politikere uenige om klarere regler

Folketingspolitikerne er delt i spørgsmålet om klarere regler for hvad man må under kørsel.

I forbindelse med DR Nordjylland og TV2/Nords trafikkampagne Brug hovedet - også i trafikken, har vi i denne uge vejret stemningen hos folketingsmedlemmerne i forhold til tiltager, der kan øge trafiksikkerheden.

TV2/Nord kan i aftenens nyheder fortælle, at Nordjyllands Politi hver dag i gennemsnit udsteder syv bøder til nordjyske bilister for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Samtidig indrømmer 40 procent af de adspurgte i en meningsmåling lavet af Epinion, at de inden for det sidste år har lavet ting i bilen, der har distraheret dem fra kørslen.

På trods af disse tal er folketingets politikere splittede i spørgsmålet om, hvorvidt de mener, der bør være klarere regler på dette område. Altså regler om hvorvidt man må indstille sin GPS eller lægge makeup under kørslen.

44 procent af de politikere, der har svaret på undersøgelsen mener, i høj eller nogen grad, der bør vare klarere regler på området mens 42 procent er meget eller delvist uenige i det udsagn. 15 procent erklærer sig hverken for eller imod.