Politikere vil løse problemerne på Sygehus Vendsyssel

IT-problemer giver fejl i røntgenbilleder på sygehuset i Hjørring.

Sygehus Vendsyssel slås for tiden med et it-system fyldt med fejl. Nogle af sygehusets røntgenbilleder bliver simpelthen væk eller bliver gemt med fejl i teksten. Sygehuset har talt hele 18 fejl på tre måneder, til stor irritation for personalet.

Politikerne i Nordjylland blev taget på sengen, da TV2Nord fortalte om fejlene fredag aften. De var ikke blevet informeret om at der skulle være problemer, men de er dog ikke i tvivl om, at der skal gøres noget ved det.

- Når det er patienternes sikkerhed, der er på spil, så er det selvfølgelig klart, at så skal der findes en løsning på det, siger Thomas Krog (SF) til Tv2Nord.

På Sygehus Vendsyssel har man været nødsaget til at prioritere ventetidsgarantien på mammografi screeninger, da der simpelthen ikke er IT-personale nok til at få styr på røntgenbillederne også.
Ulla Astman (Soc.dem.) mener, at prioriteringen er nødvendig, men håber også at kunne finde en løsning.

- Vi kan gøre to ting, vi kan sætte alt ind for at skabe nogle bedre arbejdspladser så der bliver nok personale, og det andet vi kan gøre, er at gøre opmærksom på, at det er et problem, at vi er nødt til at foretage disse prioriteringer, siger Ulla Astman.

Regionens forretningsudvalg mødes igen på mandag, hvor politikere vil tage debatten om Sygehus Vendsyssel op.