LIGE NU:

Politisk opbakning til pressede chauffører: Kræver fødevareministeren ind i sagen om dyretransportører

Flere partier bakker nu op om de stærkt utilfredse dyretransportørers opråb. Der er tale om en uhensigtsmæssig konsekvens af lovgivningen, mener Erling Bonnesen fra Venstre. Fødevareminister Mogens Jensen skal gå ind i sagen nu, lyder det fra flere politikere.

Onsdag kunne TV2 Nord fortælle, hvordan lastbilchauffører planlægger at indstille arbejdet med transport af dyr, hvis der ikke ændres på loven, der gør dem medansvarlige for helbredet på de dyr, de bringer til slagteriet. 

I dag får chaufførerne opbakning af flere af Folketingets partier, der retter en skarp kritik.

- Nogle ville sige røvrendt, men jeg ved ikke om man må sige det i TV.

Sådan lyder det fra Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti. Han er langt fra tilfreds med den lovgivning, der stiller lastvognschauffører ansvarlige for velfærden for de dyr de fragter.

quote Så vil man have at en chauffør skal være veterinær, bare for at kunne fragte dyr? Det er ikke realistisk

Niels Flemming Hansen, Det Konservative Folkeparti, transportordfører

Ministeren skal ind i sagen

Chaufførerne er stærkt utilfredse, fordi de føler sig presset af lovgivningen, der betyder at de bliver straffet med bøder på op til 20.000 kroner, hvis de tager en syg gris med fra gården til slagteriet. En uhensigtsmæssig konsekvens af lovgivningen mener Erling Bonnesen, der er landbrugs- og dyrevelfærdsordfører for Venstre.

- Det er utroligt vigtigt, at det her virker i praksis. Det her skal ikke gå ud over dyrevelfærden, men det er heller ikke det sagen handler om, siger Erling Bonnesen.

Han opfordrer derfor indgående fødevareminister Mogens Jensen om at komme til forhandlingsbordet snarest muligt.

- Det er utroligt vigtigt at man får genoptaget dialogen med erhvervet, siger Erling Bonnesen.

Også Niels Flemming Hansen fra Det Konservative Folkeparti stiller sig kritisk.

- Så vil man have at en chauffør skal være veterinær, bare for at kunne fragte dyr? Det er ikke realistisk, siger transportordføreren.

- De nye regler er en uskik

Ifølge transportordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti var der tidligere regler, der sikrede chaufførerne mod de bøder, de risikerer nu. Men det er senere er blevet ændret af fødevareminister Mogens Jensen (S).

- Jeg syntes, det er en uskik, det man har gjort, siger han til TV2 Nord.

Hans Kristian Skibby har derfor sendt en række spørgsmål til ministeren, for hurtigst muligt at få afklaret sagen.

- Så vil jeg gerne have at ministeren omgør sagen selv, ellers har vi en konflikt i næste uge, lyder opfordringen.

Det er i næste uge, at dyretransportørerne har varslet, at de vil indstille arbejdet. Det har i dag, torsdag, ikke været muligt at få en kommentar fra Socialdemokratiets fødevareordførerAnders Kronborg.