Politisk uro i Frederikshavn

Der er kurrer på tråden i Frederikshavn Kommunes byråd. Borgmester Arne Boelt mener, at sagen er blæst op, men erkender at der er uenigheder på nogle punkter.

Samarbejdet mellem Venstre, De Konservative og SF slår revner - de Konservative er utilfredse med samarbejdet.

De Konservative i Frederikshavn er med til at skabe flertal bag borgmester Lars Møller fra venstre, men de føler sig udenfor, og de føler ikke, at de bliver hørt.

- Problemet er, at vi ikke bliver taget alvorligt af de andre, selvom vi gerne skulle være en lige partner, siger Viceborgmester Peter E. Nielsen (Kons.)

Utilfredsheden kom til udtryk på det seneste byrådsmøde, hvor de konservative følte sig pressede til at sætte et punkt om åbningstider i daginstitutioner på dagsordenen - udenom samarbejdspartnerne i venstre og SF. Det var ifølge Peter E. Nielsen den eneste måde, de kunne blive hørt på.

- Vi føler at vi har haft lidt svært ved at komme igennem med vores sager i den seneste tid, forklarer Peter E. Nielsen.

Borgmester Lars Møller (V) mener at sagen er blæst op, men erkender at der er uenigheder på nogle punkter.

- Der er i hvert fald et punkt, hvor vi ser forskelligt på tingene, men jeg havde helst set at vi havde klaret det her bag lukkede døre, siger borgmesteren.

Uroen kommer lidt over et år efter, at de tre partier overraskende konstituerede sig selv med Lars Møller som borgmester.

Forsiden lige nu