02:24

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Portland-direktør opdagede fabriksbrand fra luften

Der udbrød tirsdag eftermiddag brand på Aalborg Portland i Rørdal. Fabrikkens direktør opdagede branden, da han fløj over fabrikken på vej hjem fra København.

Der udbrød tirsdag sidst på eftermiddagen brand på Aalborg Portland i Rørdal. Branden opstod i et transportbånd, der fører kul op i en 25 meter høj silo, og der var, da Beredskabscenter Aalborg ankom, kraftig brand i siloen.

- Med det samme får vi kontakt med de ressourcepersoner på Aalborg Portland, så vi får de informationer, vi skal bruge og i løbet af rimelig kort tid får vi branden under kontrol ved at lave et voldsomt angreb p åtoppen af siloen hvor vi lægger skum ud og lader vand løbe ned af siloen, siger indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg Peter Reinau.

Aalborg Portlands direktør Michael Lundgaard var, da branden var på sit højeste, på vej hjem fra København med fly, så han opdagede branden på fabrikken, da han fløj over den.

- Der kan jeg se den her røgsky fra Aalborg Portland, og jeg vidste bare med det samme, at der var noget galt, for sådan skal det ikke være, siger han.

- Det var de værste fem minutter jeg havde inden vi landede og jeg kom ud af flyveren og fik fat i mine egne beredskaber og Peter Reinau fra Beredskabscenter Aalborg, fortæller Michael Lundgaard.