Portland fyrer 150

Aalborg Portland Cementfabrik fyrer 150 ansatte. Omkring 25% af medarbejderstaben betaler prisen for lavere efterspørgsel.

<b>Finanskrisen</b>
Aalborg Portland Cementfabrik mærker for alvor finanskrisen. Der er sket en drastisk ændring af efterspørgslen, og fabrikken må skære ned i produktionen.

<b>150 fyres - 25%</b>
Ledelsen har valgt at fyre 150 medarbejdere - det svarer til 25% af medarbejderne.

Anders Thorup, direktør med ansvar for HR og kommunikation siger til TV2/Nord:

- Vi har i dag orienteret firmaets tillidsrepræsentanter om fyringernes omfang. Det er desværre nødvendigt da efterspørgslen er faldet drastisk.

- Der bliver tale om både timelønnede og funktionærer. Vi arbejder lige nu på at outsource 15-20 mand til underleverandører, men der går et stykke tid før det er helt klart.

<b>Investerer 200 millioner</b>
Fyringerne er et hårdt slag for Aalborg. På trods af de dystre udmeldinger fra ledelsen om fyringerne, kan fabrikken også melde en positiv historie ud:

Aalborg Portland Cementfabrik investerer 200 millioner kroner i produktionsapparatet.
På trods af lavere efterspørgsel med deraf følgende nedgang i produktionen, investerer fabrikken i at gøre et forholdsvist gammelt produktionsapparat "up to date".

- Fabrikken er her for at blive, udtaler Anders Thorup.

<b>Fyrede også i maj</b>
Aalborg Portland Cementfabrik fyrede i maj 2008 omkring 50 ansatte. Fabrikken på Rørdalsvej har pt. 590 medarbejdere - før de nu varslede fyringer.

De har tidligere varslet, at produktionen kunne falde til omkring 60% af niveauet i 2007.

Forsiden lige nu