LIGE NU:

Portræt: Brøndby-drengen er forelsket i Hobro

Mikkel Thygesen er gået fra at spille for den mest profilerede klub i Danmark til nu at løbe rundt med semi-amatatører i ydmyge nordjyske rammer.

Det er en Brøndby-dreng med lyserøde støvler og københavnerdialekt, der er kommet til Hobro. Måske ikke en type, der på papiret passer ind i ydmyge nordjyske rammer - men spørger man Thygesen, er det det perfekte match.

- Jeg tror, jeg havde været sammen med min nye holdkammerater i to eller tre dage, før jeg fik to tilbud om at flytte ind hos nogen. Det havde jeg godt nok ikke oplevet før, men det viser bare, hvordan alle er lige og vil sørge for, at alle på holdet får de bedst mulige forhold, siger Mikkel Thygesen til TV2/Nord.

Den tidligere landsholdspiller havde egentlig indfundet sig med at blive i Brøndby, indtil hans kontrakt løb ud til sommer. Men under træningslejren i Portugal sammen med Brøndby kom Hobro på en af de sidste dage i transfervinduet pludselig banen med et tilbud, som Thygesen takkede ja til.

Det er en ny verden for den 30-årige spiller. Holdkammeraterne hedder længere ikke Agger, Elmander og Kahlenberg. Nu hedder de Damborg, Hvilsom og Justesen - spillere, som ikke tjener millioner, som kun spiller på semi-professionelle kontrater.

- Man kan faktisk lære en masse fra omgangskredsen i Hobro. Det kan være en utrolig hård hverdag for mange af de spillerne, og det er der mange fuldtidsprofessionelle, som kan lære af. Man kan kun have respekt for det, siger Mikkel Thygesen.

Mikkel Thygesen har altid været kendt for sin hårdhed og fightervilje. Egenskaber, der egentlig passer meget godt til Hobro, hvor hjerte er mere værd end talent.

- Hvis ikke du arbejder benhårdt i Hobro, får du ikke lov til at spille, og hvis ikke man lægger passionen ind i sit arbejde, skal man finde noget andet at lave.

Efter indslaget er blevet optaget, er det lykkedes Mikkel Thygesen at finde en bolig i Aarhus.