Preben Bang: Ærgerligt

Det nordjyske folketingsmedlem, Venstres Preben Bang Henriksen, kalder det ærgerligt, når regeringen nu med et pennestrøg annullerer det økonomiske fundament for at etablere en letbane i Aalborg.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at statstilskuddet til en stor nordjysk anlægsinvestering falder bort. Ikke mindst de arbejdspladser, der ville være forbundet med etableringen. Men jeg respekterer, at der er en økonomi, som regeringen skal få til at hænge sammen, siger Preben Bang Henriksen (Venstre).

Han understreger, at han ikke håber, det får betydning for en anden trafikal udfordring i det nordjyske, nemlig den tredje Limfjordsforbindelse.

- Da statstilskuddet til letbanen blev introduceret, sagde jeg, at jeg ikke håbede, det var et hold-kæft-bolsje i relation til den tredje Limfjordsforbindelse. Nu er bolsjet inddraget. Alt andet lige bør det derfor ikke bringe etableringen af den tredje Limfjordsforbindelse længere væk. Den må vi fortsat konstant presse på for at få på plads. Den er livsvigtig for landsdelen, understreger Preben Bang Henriksen.