LIGE NU:

Prehn om mistanke: Jeg er magtesløs

Det nordjyske folketingsmedlem vil gerne renses for mistanken om, at han forfatter til "Den hemmelige socialdemokrat".

Så længe forfatteren ikke står frem, mener Rasmus Prehn (S) ikke, han bliver helt fri for anklager om at være anonym forfatter til en bog om magtkampe i Socialdemokratiet.

- I den forstand er jeg lidt magtesløs, siger folketingsmedlemmet efter Socialdemokraternes gruppemøde tirsdag.

De seneste uger er jagten gået på den anonyme forfatter til "Den hemmelige socialdemokrat". Ifølge forlaget er den skrevet af et anonymt medlem af folketingsgruppen, og Rasmus Prehn har været en af de hovedmistænkte.

Bogen beskriver partiets udvikling siden 2005, da Helle Thorning-Schmidt slog den nuværende overborgmester i København, Frank Jensen, som partiformand i en urafstemning.

Den beskæftiger sig med, hvordan magten bliver fordelt i partiet og refererer blandt andet fra lukkede møder. Socialdemokrater har kaldt bogen "ubehagelig", "usympatisk" og "skadelig".

Efter det seneste gruppemøde i partiet udtalte erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S), at han ikke havde mulighed for at konfrontere den person, han selv mistænker for at stå bag, "for vedkommende var ikke til stede".

Rasmus Prehn var den ene af fem socialdemokrater, der ikke var til stede den dag. Men han blev ikke mødt med forfattermistanker ved dette møde, siger han.

Faktisk diskuterede gruppen slet ikke bogen.

- Vi brugte vores tid på at diskutere politik, fortæller han.

Selvom han gerne vil renses for mistanken, vil han dog ikke, som andre socialdemokrater har gjort, opfordre forfatteren til at stå frem.

- Jeg tror, det vigtigste er, at vi får diskuteret politik, og det gjorde vi i dag, siger han.

- Jeg er ikke forfatter til den bog, og jeg ved ikke, hvem det er, men nu synes jeg, vi skal komme videre, siger han.