Nordjyske politikere kæmper for at beholde SIFA tv-bingo. Foto: TV2/Nord

Prehn vil have tv-bingo tilladt

Rasmus Prehn lægger pres på minister for at få SIFA tv-bingo tilladt.

De nordjyske folketingspolitikere Rasmus Prehn (S) vil fortsat have tv-bingo i den form, det findes i dag. Det skriver P4 Nordjylland.

Spillemyndigheden under SKAT vil ikke tillade SIFA tv-bingo i sin nuværende form, og det betyder, at det populære bingo må lukke efter nytår og fortsætte som medlemsspil. Derfor kan SIFA tv-bingo, som har eksisteret i 28 år, ikke længere yde lige så stor økonomisk støtte til Aalborgs foreninger. Og det er de to nordjyske politikere sure over.

- Det er meget uforståeligt, at man ikke i Skatteministeriet og Spillemyndigheden har forstået, at de ændringer man har foretaget er for nidkære og for fjollede og for ødelæggende overfor Sifa, siger Rasmus Prehn til P4 Nordjylland.

Tidligere var det politiet, der administrerede spiltilladelser, men Spillemyndigheden tolker spilleloven anderledes, og det er baggrunden for at SIFA tv-bingo må ophøre i sin nuværende form.

Tidligere har både Rasmus Prehn og et andet nordjyske folketingsmedlem, Venstres Preben Bang Henriksen, forsøgt at lægge pres på skatteminister Holger K. Nielsen for at SIFA skal have tilladelse til at føre tv-bingo videre.

Og det pres fastholder de nu for at sikre, at aalborgensiske idrætsforeninger fortsat kan få del af overskuddet fra tv-bingoet.